פנל אלומיניום מבודד – פתרון מעולה לאקלים הישראלי

אחרי המלט, הסיד והבלוקים המיושנים – קבלו את הבשורה החדשה בתחום הבניה – לפנל אלומיניום מבודד, המתאים לתוספות בניה, סגירת חדרים, מרפסות שמש ועוד. הוא מהדור החדש מבטיח בטיחות ברמה גבוהה ולא פחות חושב מכך – שמירה על איכות הסביבה.

"בית זו בסך הכל קופסה שגרים בה" כמאמר השיר, אבל מה קורה בתוך כותלי הבית? איך איכות החיים בו? כמה עלה לכם (בכסף ובכאב ראש) לבנות אותו? זו כבר שאלה אחרת.

בעשורים האחרונים נעשה שימוש הולך וגובר בפנל מבודד איכותי מאלומיניום מסוג חדש, ברמה שלא הכרנו, עבור סוגים שונים של בניה קלה. בעוד מבנים המיועדים לאחסון סחורה, חקלאות או מגורי בעלי חיים יכילו פנל מפח ברזל בלבד, ברמת גימור נמוכה יחסית, כשמדובר בבניה לטובת מגורי בני אדם, הוא יגיע לרוב בשילוב חומר בשם פוליסטרין F20 – הנחשב לחומר מבודד ברמה גבוהה ביותר. איך קרה שעולם הבניה עבר שינוי משמעותי כל כך ואלו יתרונות היא מציעה לצרכן הסופי? על כך בכתבה הבאה.

חלון בתוך פנל מבודד

יתרונות

במשך שנים רבות הורגלנו לראות אתרי בניה, גם אם היה מדובר בעבודות שיפוץ ובניה קלות. תוספת חדר, תוספת קומה, בניה על הגג, סגירת מרפסת שמש ועוד – עבור כל אלה היה מגיע קבלן ופועלים, אנשי מקצוע שונים, משאיות, פיגומים ועוד. בקיצור – אתר בניה.
מעבר לבלאגן, ללכלוך ולמפגעי הרעש והסביבה, מיותר לציין כי חלק גדול מהכסף המופנה לטובת בניה קלאסית של הדור הישן, מופנית לאותם בעלי מקצוע ורק מעט מופנה לחומרי הגלם, הנחשבים לפשוטים וזולים מאוד (חול ומלט).

פנל מבודד מחובר לפרופיל

בבניה קלה המצב הוא הפוך. אלומיניום נחשב לחומר גלם איכותי ביותר (במיוחד אם הוא מגיע בתוספת בידוד ברמה גבוהה – כפי שיובא בהמשך). באמצעות טכנולוגיה מתקדמת, המין האנושי הצליח לייצר אותו מחומר העומד בעומסים גבוהים מאוד, שאינו מחליד ובמידה רבה נחשב אף אסטתי ביותר.

יתרה מכך, אלומיניום מבודד נחשב גם ידידותי מאוד לסביבה משתי סיבות עיקריות: 1. העבודה עמו מבוצעת במפעל ולא בשטח ועל כן הוא חוסך את הלכלוך והזיהום האופייניים כל כך לאתרי בניה. 2. הוא מאפשר בידוד מקסמלי (בזכות שכבת הפוליסטירן הייחודית).

חיבור פנל לפרופילים

מבודד בכל ימות השנה

חומר הפלא הממלא את הלוחות נקרא פוליסטירן – קלקר מוקצף, בלשון העם. פוליסטירן הינו חומר תרמופלסטי אשר עמידותו בפני מים מוחלטת והוא שומר על טמפרטורה קבועה. מדובר בפתרון מושלם, כחומר מבודד המסוגל לעמוד בפני שינויים קיצוניים במזג אוויר. כזה הממולא פוליסטירן מבטיח בידוד מקסימלי בימי הקיץ והחורף כאחד. מהבחינה הזו הוא מבטיח חסכון בחשמל בכל ימות השנה. ידידותי לסביבה כבר אמרנו, לא?

פנלים מבודדים עבים

רק לשם השוואה – פנלים מבודדים בעובי 75 מ"מ, שווים במידת הבידוד הטרמי שלהם לבלוק 50 ס"מ של איטונג, או לחילופין – 150 ס"מ של בלוק רגיל. כלומר לא פחות ממטר וחצי של קיר בטון!!

תכונות טכניות

פנלים מבודדים מורכבים מליבת פוליסטירןF20  עמיד באש, הנושא תקן ישראלי לנושא זה. ליבת הפוליסטירן מגיעה לרוב בעובי שנע בין 75 מ"מ לקירות, ועד ל- 150 מ"מ למפתחי גג רחבים במיוחד. את הפוליסטירן מכסים לוחות אלומיניום בעובי של 0.67 מ"מ משני צידיו ומביא את הפנל של 75 מ"מ לחוזק מכני של 180 ק"ג למטר מרובע בהעמסה בין תמוכות במפתח של 2350 מ"מ או לחוזק זהה במפתח של 3670 מ"מ לעובי של 150 מ"מ בכפיפה של L200.